Élőlánc Fazekas Mihály Gimnázium Debrecen

Élőlánc a Fazekasnál – Több debreceni iskolában is tüntettek a pedagógusok mellett, lesz még folytatása

Helyi hírek

Pedagógus- és diákszervezetek hirdettek sztrájkot és tüntetéseket október 5-ére a magyar oktatás katasztrofális helyzete miatt. A részletes program itt olvasható.

A keddi petícióátadás után Debrecenben is voltak megmozdulások. A Fazekas Mihály Gimnázimnál élőláncot alkottak a diákok:

Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum:

A Tóth Árpád Gimnázium pedagógusai azt üzenték, “tanár nélkül nincs jövő”:

A Kossuthban 36 tanár állt ki elbocsátott kollégái mellett:

A Csokonai gimi diákja is megmozdultak:

Ha valakit kihagytunk, legyen kedves dobni egy emailt az info@debrecensun.hu-ra, vagy írjon ránk Messengeren. Köszönjük!

Az Ady parkban folytatódik a tiltakozás

Október 7-én, pénteken szolidaritás tüntetés lesz a Kölcseyből kirúgott tanárok mellett Debrecenben, az Ady parkban. Felszólal: Olajos Vajk, tanárszakos hallgató, Totyik Tamás, a pedagógusok szakszervezetének alelnöke.
Ha neked is fontos az oktatás jövője, és nem értesz egyet azzal, hogy tanárokat azért rúgjanak ki, mert fel akarják hívni a figyelmet a magyar oktatás problémáiról, gyere el te is, és fejezd ki szolidaritásodat
– üzenik a szervezők.
Az eseményre keresnek még felszólalókat, itt lehet jelentkezni.

A lakájmédia már gyurcsányozza a demonstrálókat

“Elviselhetetlen a dugó Budapest belvárosában, miután szerda reggel tüntetés kezdődött a Blaha Lujza téren, majd a belváros több pontján” – számolt be a kormány szócsöveként ismert, sajtóperek tömegét elvesztő Origo nevű propagandalap.

Majd azt is le merték írni, hogy a tüntetést egyébként a Gyurcsány vezette baloldal támogatja:

Origo diáktüntetés