CATL Népszavazás Debrecen Murguly Mátyás

Ezek lesznek a kérdések a debreceni akkumulátorgyárról szóló népszavazáson

Helyi hírek

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Közölte: Debrecen adottságai nem jók az akkumulátorgyártásra, ugyanis az 1960-as évek óta folyamatosan csökken a talajvíz.
Ha nagy vízigényű ipart telepítenek ide, az felgyorsítja a város kiszáradását – tette hozzá, bajnak nevezve, hogy senki nem kérdezte meg a lakosságot, akar-e akkumulátorgyárat. Az LMP helyi szervezete ezért népszavazást kezdeményez – mondta Murguly Mihály.

A népszavazás kérdései:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos legyen olyan ipari létesítményt létrehozni, amelynek óránkénti vízigénye meghaladja a 450 köbmétert?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos legyen olyan ipari létesítményt létrehozni, amelynek éves vízigénye meghaladja Debrecen lakossági vízfogyasztásának másfélszeresét?

Korábbi bejelentés szerint Magyarország történetének legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben, ahol a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét mintegy 3 ezer milliárd forint értékben.

Ön hogy látja? Szavazzon!

Jó ötletnek tartja Debrecenbe telepíteni a kínai CATL akkumulátorgyárát?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

A Fidesz szerint Debrecen vízellátása a jövőben is biztosított lesz, erősítette meg tegnap Kósa Lajos egy csőben kuporogva:

Kósa Lajos egy csőből tájékoztatott, hogy jól halad a Civaqua kivitelezése

Ilyen az élet egy akkumulátorgyár közelében. Magyar települések, ahol nem boldog a lakosság