Szeged-Csanád GA

Megszenvedett a Bodafokkal a Szeged-Csanád GA

Helyi hírek Ország Sport

Egy a hajrában remekül eltalált lövéssel tartotta itthon a három pontot vasárnap a Szeged-Csanád GA és győzelmével a hatodik helyre jött fel a tabellán.

Nem sok esemény volt a mérkőzés első félidejének első felében. A csapatok elsősorban a középpályán küzdöttek, a kapuk előtt nem akadt komolyabb helyzet. A 19. percben Könczey beadása után Kundrák kerülhetett volna helyzetbe, de a kapunak háttal tudta csak átvenni a labdát.

A 24. percben szinte a semmiből került előnybe a Budafok. Szatmári egy szöglet után a tizenhatoson belül találta el ellenfelét, a játékvezető sárga lappal és büntetővel honorálta ezt. A tizenegyest Kovács Dávid értékesítette. (0-1)

A 43. percben rossz ütemben mozdult ki a kapujából Gundel-Takács, a labdához csak úgy fért hozzá, hogy Szilágyit megmászta. A játékvezető most is tizenegyest ítélt, amit Bíró Bence higgadtan lőtt a kapuba. (1-1)

A második játékrész elején átvette az irányítást a Szeged, majd Csonka második sárgás kiállítása után fölénybe került. A 70. perctől több hatalmas helyzet is kimaradt, egészen a 86. percig, amikor Könczey 24 méterről vállalkozott lövésre, a labda a bal alsóban kötött ki. (2-1)

Győzelmével a hatodik helyre jött fel a csapat a táblázaton, a bajnokságot szerdán 18 órától Tiszakécskén folytatja a Szeged..

ALEKSZANDAR SZTEVANOVICS: – A legfontosabb, hogy nyertünk. Tudtuk, hogy nehéz és speciális lesz a meccs, de megmutattuk a karakterünket. Az elején nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, és ezt a Budafok kihasználta. Nem adjuk fel soha, ez nagy dolog.

Labdarúgó Merkantil Bank NB II, 9. forduló

SZEGED-CSANÁD GA–BUDAFOKI MTE 2–1 (1–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1100 néző. Vezette: Takács Tamás (Garai Péter, Sinkovicz Dániel)

SZEGED-CSANÁD GA: Molnár F. – Könczey, Vári, Szilágyi Z., Tóth B. – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., 64.) – Kundrák (Rédling, 90+2.), Szatmári (Szakály, 64.), Gajdos (Pintér Á., 81.) – Bíró B. (Haruna, 90+2.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

BUDAFOK: Gundel-Takács – Csonka A., Jagodics M., Romics, Kalmár O. – Kovács D., Adorján (Soltész, 57.), Oláh B. (Margitics, 66.) – Varga D. (Sós, a szünetben), Tischler (Fótyik, 57.), Horváth O. (Györgyi, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerzők: Bíró B. (43. – 11-esből), Könczey (86.), ill. Kovács D. (26. – 11-esből), kiállítva: Csonka A. (53.)