Elektromos buszra pattantak a debreceni képviselők – lezárult egy időszak

Helyi hírek

Lezárult a „Debrecen déli gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztése” című beruházás első üteme – számolt be Katona Erzsébet képviselő. Az alkalomból buszos túrán járták körbe az ipari parkot, hogy megnézhessék, hogy mi történt az elmúlt 20 évben.

Anno hittünk abban, hogy a város nagy lehetőségekkel bír, magas színvonalú oktatási rendszerétől a városi infrastruktúráig gyakorlatilag minden adott volt ahhoz, hogy sikeresek legyünk, egy kivételével: megfelelő mennyiségű és minőségű ipari infrastruktúra nem állt rendelkezésre.

Az évtized közepére a város iparterületei teljes egészében benépesülnek, működő gyárakat felmutatva. Utána már csak az organikus építkezésre, és a városi infrastruktúra jelentős fejlesztésére lesz szükség” – emelte ki Papp László, polgármester.


A politikusok egy elektromos  autóbusszal járták körbe a gazdasági övezetet. Az út során Barcsa Lajos alpolgármester osztott meg érdekességeket a területről.

Legutóbb a Semcorp első Kínán kívüli egysége kültözött a területre. A gyár 97 ezer négyzetméteren, négy gyártósorral, 440 új munkahelyet teremtve kezdi meg majd a termelést 2023-ban.  A gyárban elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges szeparátorfóliákat állítják majd elő. Erről alábbi cikkünkből tudhat meg többet.

Már kinőtt valami a déli ipari parkban, ahol egyszer 440 ember fog dolgozni