Lecsapott az eső Hajdú-Biharban – rendesen dolgoztak a katasztrófavédelem szivattyúi

Helyi hírek

Csütörtökön kora este nagy mennyiségű eső esett Hajdú-Bihar megye egy részén – számolt be a megyei katasztrófavédelem.

Hajdúszoboszló, a Hőgyes utcában gyűlt össze a nagy mennyiségű csapadék. Lakóházat is veszélyeztetett, ezért riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat, akik elvégezték a víz eltávolítást.

Debrecenben, a Kincseshegy utcában egy nagy faág az úttestre dőlt, a fél útpályát elzárta, ezért az ágat a debreceni tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el.

A Körösi Csoma Sándor utcában volt szükség a tűzoltókra, egy alagsori garázsban az esővíz körülbelül két méter magasan gyűlt össze, ott szivattyúval avatkoztak be a tűzoltók.


Hajdúsámsonban, a Szűcs utcában egy lakóház udvarára folyt nagy mennyiségű csapadék, melyet a nyíradonyi hivatásos tűzoltóknak ki kellett szivattyúznia.

Vízszivattyúzást végeztek a tűzoltók a debreceni Lóverseny utcában is, ott is alagsori részen és az udvaron volt sok víz, mely veszélyeztette az épületet. Végül egy fűzfa egyik ágát távolították el  debreceni hivatásos tűzoltók csütörtökön. Az esőben lehasadt az ég és vezetékre esett a debreceni Északi soron. A tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Több helyen leszakadt az ég az országban – ez vár ránk a hétvégén