Szablyát rántott az új polgármester Bihartordán

Helyi hírek

Dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője gratulált Petrucz Sándornak a Kastélykertben rendezett falunapon az időközi választáson elért eredményéhez. Mint mondta, jellemző a megyére ez a fajta összetartozás, ami mindig örömmel tölti el, hiszen ez is erősíti a térség összefogását, identitástudatát.

Az MTI beszámolója szerint  756 választásra jogosult közül 418-an adták le szavazatukat, egy voks érvénytelen volt. Petrucz Sándorra 277-en, a szintén független Horváth Tibornéra 140-en szavaztak.

A független színekben indult Petrucz Sándor polgármester megnyitó beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az időközi választáson bizalmat szavaztak neki. Hozzátette, Bihartorda fejlődéséért fog dolgozni, célja, hogy minél több fejlesztés valósulhasson meg a településen.

Ezt a gondolatot emelte ki és vitte tovább Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke is, aki ezután átnyújtotta Bihartordának a szervezet által készíttetett Bocskai-szablyát, a megyei identitást, a hajdú-bihariak összetartozását jelképező emléktárgyat – tette közzé a megyei önkormányzat.

fotók: hbmo

Komádi is megkapta a Bocskai-szablyát

Romániába is jutott a hajdú-bihari összetartozást jelképező Bocskai-szablyákból