Tűzoltóautó

Két embert szabadítottak ki a liftből a Derék utcán

Helyi hírek

Nem nyílt ki egy lift ajtaja Debrecenben, a Derék utcán csütörtök reggel. A liftben két ember utazott, akikhez riasztották a katasztrófavédelem szakembereit.

A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik az ajtót liftkulcs segítségével nyitották ki – tájékoztatta lapunkat Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy.

A szervezet megyei szóvivője további eseményekről is beszámolt a megyében:

Hajdúszováton, a Bocskai István utcában egy négy négyzetméteres gödörben égett a szemét, riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat.

Égett az avar az árokparton tegnap Berettyóújfaluban, a Herpály utcában. Az ott lévők porral oltó készülékkel megkezdték a lángok megfékezését, majd a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Egy magas fa lombkoronájának egy része leszakadt csütörtökön Hajdúböszörményben, a Balassi Bálint utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kézifűrésszel távolították el azt.

Egy hat méteres fa egyik ága hasadt le a debreceni Acsádi úton. A közúti forgalmat veszélyeztető faágat a debreceni hivatásos tűzoltók levágták láncfűrésszel.