Gyepszőnyeg-előállító üzem indult Fülöpön

Helyi hírek

Beindult a gyepszőnyeg-előállító üzem Fülöpön, a megyei önkormányzat tájékoztatása szerint a beruházás a Belügyminisztérium által indított Gazdaságélénkítő Program keretében valósult meg.

A fejlesztésre mintegy 228 millió forint támogatást kapott az önkormányzat, melynek köszönhetően 10 hektár területen gyeptelepet alakított ki, megvásárolta a szükséges eszközöket és raktárcsarnokot is felújított.

Az augusztus 24-i átadó ünnepségen Hutóczki Péter polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a térségben a piaci igények nincsenek kielégítve a gyepszőnyeg előállítás területén, ezért határozta el a település az üzem megvalósítását. Szerinte a fülöpi gyep nemcsak a telepen dolgozó három embernek, hanem az egész településnek kenyeret fog teremni.

Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár beszédében emlékeztetett, hogy a kormány 2019-ben döntött a Gazdaságélénkítő program (GÉP) elindításáról, mely hatékonyan hozzájárulhat az elmaradott települések hátrányainak csökkentéséhez, a vidék lakosságmegtartó képességének a növeléséhez.

Tasó László országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta: fontosak az ilyen típusú támogatások és beruházások, hiszen a lakosság nagy része nem tud a lakóhelyén elhelyezkedni.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is részt vett az eseményen, aki kiemelte, sok ember munkája van ebben a beruházásban. Úgy fogalmazott: a vidék fejlesztése csak a megyei önkormányzatok, a településvezetők bevonásával lehet sikeres, hiszen ők ismerik a lehetőségeket és a szükségleteket.