Debrecen több pontján krúzolt az alpolgármester – készülő és meglévő bicikliutakat ellenőrzött

Helyi hírek

A város több pontján vette szemügyre a kialakítás alatt álló bicikliutakat és a már elkészült részeket Barcsa Lajos, Debrecen gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere csütörtökön.

A beszámolóból kiderül, hogy rövidesen újabb szakaszok készülnek el, melyek további összeköttetést jelentenek majd a már meglévő kerékpárút-hálózattal.

Még júniusban arról számolt be az önkormányzat, hogy tíz kilométerrel többet lehet majd kerékpárúton tekerni Debrecenben. Akkor arról írtak, hogy a Bartók Béla út és a Honvédtemető utca kereszteződésében kezdődött a munka, innen – a Böszörményi utat keresztezve – egészen a Tanító utcáig épül meg az új kerékpárút. Ezzel együtt öt helyszínen összesen 3 kilométernyi újonnan megépített, kifejezetten kerékpáros közlekedésre alkalmas útszakaszon dolgozik majd a kivitelező.

A projekt másik részeként – több mint 7 kilométer hosszan – kerékpározásra ajánlott övezeteket alakítanak ki a belvárosban. Ezeken belül javasolt haladási irányokat, átkelési útvonalakat jelölnek majd ki a kerékpárosok számára, és ezekre közlekedési táblákkal hívják fel az autósok, gyalogosok figyelmét is.

Tíz kilométerrel többet lehet majd kerékpárúton tekerni Debrecenben

Két László a nyeregben: elkészült a kerékpárút a Diószegi és a Panoráma út között

 

EU-s pénzből bővült majdnem hét kilométerrel Hajdú-Bihar megye kerékpárút-hálózata