Jön a Debrecziner Gourmet Fesztivál: jegy- és bérletárak, programok listája

Gasztro Helyi hírek

Az elmúlt években az alapanyagok meghatározása jellemezte az ételkínálatot, az idén az erdő ihleti a Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait – közölték a szervezők a rendezvény hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján.

Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere szerint a nagyerdei Békás-tó partján immár hatodik alkalommal megrendezendő fesztivál nemcsak remek nyárestéket kínál, hanem egyfajta találkozási pont is a város és a magyar gasztronómia között.

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte: a július 1-3. között zajló fesztiválon 43 étterem – a hazaiak mellett egy székelyföldi bisztró -, két-két kávézó, illetve cukrászda, valamint nyolc italkóstoló várja majd az érdeklődőket.

A fesztivál családi program lehetőségét is kínálja: amíg a szülők kóstolgatnak, a kicsiket gyereksarok várja sok-sok játékkal, könyvvel és felkészült pedagógusokkal

– fűzte hozzá.

Mészáros Réka szerint a programkínálat legmerészebb elemének minden bizonnyal a tonhalbontó show ígérkezik, ahol egy másfélmillió forint értékű, kétszáz kilogrammos tonhal kerül a séfasztalra. Lesz grillakadémia, ahol az érdeklődők a grillezéshez kapnak majd használható ötleteket, a fesztivál színpadán pedig neves séfek tartanak főzőbemutatókat.

Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje és Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf, a BOTANIQ Turai Kastélyban található Clarisse konyhájának vezetője egyaránt kiemelte, hogy az idei tematika, az erdő, számos kreatív megoldási lehetőséget nyújt az ételkészítőknek mind a különféle erdei gombák, mind a zöldségek, gyümölcsök, fűszerek felhasználásában.

A gourmet fesztivált ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) iránymutatásával rendezik meg. A SVÉT szervezete fogja össze a magyarországi nívós vidéki gasztronómiát, éttermeket és bisztrókat, továbbá a stílusos vidéki szállodákat, vendégházakat, de cukrászatok, kisüzemi sörfőzdék és pékségek is tagjai a szervezetnek – hangzott el a tájékoztatón.

Jegyárak a fesztivál honlapja szerint:

Pénteki (0. nap) napijegy, ajándék logózott kóstolópohárral: 1.990 Ft

Szombati napijegy, ajándék logózott kóstolópohárral: 2.200 Ft

Vasárnapi napijegy, ajándék logózott kóstolópohárral: 2.200 Ft

3 napos bérlet – csak elővételben, ajándék logózott kóstolópohárral: 5.000 Ft

3 napos VIP bérlet, ajándék logózott kóstolópohárral: 20.000 Ft

Programok:

2022. július 1., péntek

Látványsütés street food kiállítóink részvételével
Séfek welcome bulija
Gourmet kertmozi: Julie & Julia; Bor, mámor, Provence
Gourmet kertmozi: Bor, mámor, Provance

 

2022. július 2., szombat

Babka Budapest étterem főzőműsora
KAITAI tonhalbontó show
Erdő finom könyvbemutató, előadás az erdő kincseiről
Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfjének főzőműsora
Ruprecht László séf, SVÉT elnök főzőműsora
Gourmet kertmozi: L’ecsó; Ízek, imák, szerelmek
Ingyenes belépés az after partyra

 

2022. július 3., vasárnap

Workshop a grillezés fortélyairól a Grillakadémia pitmasterével, Nagy Bencével
Jardin süteménykészítő workshop
Mészáros Ádám Két Michelin csillagos séf főzőműsora
A legjobb kiállítónak járó közönségdíj ünnepélyes átadása, értékes nyeremények sorsolása