Három debreceni zenekar tépi a húrokat a Víztoronynál

Helyi hírek Party Zone

A nyári szünet első napjának estéjén, június 16-án a 3 legígéretesebb debreceni alterzenekar pörgeti fel a hangulatot a  Nagyerdei Víztorony kertjében.

Az Árnyéknyúlról érdemes tudni, hogy dalaik szövegcentrikusak, őszintén beszélnek az embereket érintő hétköznapi problémákról, élményekről, sokszor ironikusan megjelenítve azokat a gyakran szürreális érzéseket, amiket bárki tapasztalhat, és érezhet, jó és rossz impulzusok hatására egyaránt. 2016-ban “Modern Lobotómia” néven alakultak Debrecenben, majd 2018-ban történt a névváltás “Árnyéknyúl”-ra. Ugyanebben az évben rögzítették az első kislemezüket “Ki vagy Te?” címmel.

2019-ben megjelent az első “self-titled” nagylemezük. Egy évvel később elkészült a második EP – az “Utolsó Repülő” – amit az újonnan épített házi stúdiójukban vettek fel. Alapító taguk – Máté – 2021-ben hagyta el a zenekart. 2022-re kialakult az együttes jelenlegi felállása: Karesz (gitár, ének), Dani (basszusgitár, vokál), Bence (dobok, billentyű, effektek, vokál). Az idén érkező új nagylemezükről a “Változás”, a “Jól Érzed Magad” és az “Alszik Magában” már elérhető a zenei megosztókon – olvasható az esemény közösségi oldalán.

A leírásban szó esik az est második fellépőjéről, a The Crams-ről.  2019-ben alakult Z generációs alter- és garázs-rock együttes Magyarország keleti fészkéből. Legutóbbi megjelenésük az idén kiadott 5 dalból álló Memories to Waste/Never to Find, mely az indie poptól a stoner rockig az együttes minden oldalát megmutatja.

Az estét a Heavy Brains zárja 21:00-tól. Ők egy magyar alternatív/indie-rock banda debreceni gyökerekkel. Zenei stílusuk bár jól érezhetően merít a 70-es évek rock and roll korszakából a modern/alternatív jegyek is pontosan ugyanolyan arányban vannak jelen.

Hangzás és dallamviláguk sajátossága épp ebből a kettősségből fakad: A rockból származó időtlen őserő valamint a jelenkori, populárisabb zenei vonal szintézise teszi érdekessé zenéjüket. Debütáló albumuk 2021-ben jelent meg Strapped Wings néven melyet a Strapped Wings Part 1 kislemez egy évvel előzött meg. Magyar és angol nyelven íródott számaik nagyrészével már az album közzététele előtt járták Debrecen és Kelet-Magyarország szórakozóhelyeit, gazdagítva a helyi zenei életet. 2022-ben megjelent első videoklipjük, a “Hamuban” és éppen második albumukon dolgoznak.

 

Menetrend:
18:00 kapunyitás
18:40 Árnyéknyúl
19:50 The Crams
21:00Heavy Brains

További információ itt.