Újabb kukákat szüntetnek meg Debrecen közelében, hogy “ne az erdőben szemeteljünk”

Helyi hírek

„Vidd haza a szemeted!” – a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. ezzel az elnevezéssel indított szemléletformáló kampányt, tavaly ősszel. Ennek részeként megszüntette a társaság a Debrecen közelében, a Panoráma út melletti Fancsikai pihenőnél levő hulladékgyűjtőket.

A kampány részeként hamarosan megkezdődik a Debreceni Erdészet működési területén levő fa hulladéktárolók felszámolása. Elsőként az erdőspusztai területekről gyűjtik be a hulladéktárolókat az erdészek. A következő hetekben összeszedik a Fancsikai játszórét és kilátó, a Vekeri-tó, a Hármashegyi Pihenőcentrum, a Panoráma út és a Kéktúra kerékpárút környékén levő gyűjtőket.

Nem lesz több kuka a Debrecen-közeli erdőkben, mindenki vigye haza a szemetét

Ezzel egy időben figyelemfelhívó táblákat helyeznek el azokon a népszerű kirándulóhelyeken, ahol jellemzően nagy mennyiségben fordul elő hulladék. A tervek szerint a téli időszakban a Nagyerdő és Józsa környékén található kukák felszámolása következik.

A kampánnyal azt szeretné elérni a NYÍRERDŐ Zrt., hogy a turisták, kirándulók ne hagyjanak szemetet az erdőkben, hanem hátizsákjaikban vigyék haza a túra közben keletkező hulladékot. Így hozzájárulnak a természet tisztán tartásához, az erdei életközösség védelméhez, a környezeti terhelés csökkentéséhez.