Nem lesz több kuka a Debrecen-közeli erdőkben, mindenki vigye haza a szemetét

Helyi hírek

Kósa Lajos és a Debreceni Önkormányzat is közösségi oldalán számolt be arról a kezdeményezésről, melyet a Nyírerdő Zrt. álmodott meg.  A pénteki sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Nyírerdő Zrt. megszünteti a kirándulóhelyek kukáit. Ezzel ösztönöznék az erdők látogatóit arra, hogy ne hagyják a természetben a szemetüket.

Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy Hajdú-Biharban és Szabolcsban hatvanezer hektárnyi erdőt kezelnek és egyre nagyobb gondot okoz az illegális és tárolókban hagyott szemét elszállítása. Ez 5-10 millió forintot emészt fel évente, a közmunka programban pedig körülbelül 57 ezer munkaórát jelent. Ezért arra ösztönzik az erdőjárókat,hogy a keletkezett szemetet a hátizsákjukban vigyék haza.

Az eseményről Kósa Lajos, a térség parlamenti képviselője is tudósított szemléletformáló videójában.

Ma reggel a Panoráma úton és a Fancsika körül jártunk, arra ösztönözve a túrázókat, hogy a természetjárás közben keletkező szemetet, ne az út szélén, a természetben hagyják, hanem „Vigyék haza a szemetet”. Ez a kampány több civil szervezet kezdeményezése és mi mindenkit arra bátorítunk, csatlakozzanak – írja.

Fotók: debrecen.hu