Állásbörzét tartottak a böszörményi Tungsram-gyárban

Helyi hírek

Ahogy arról korábban beszámoltunk megszünteti a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását a Tungsram, ezért 1600 dolgozóját elbocsátja több ütemben az év végéig. Elsőként a kisvárdai és hajdúböszörményi gyárakban indul a leépítés. Pénteken állásbörzét szervezetek a Tungsram Operations Kft. hajdúböszörményi telephelyén, hogy segítsék a csoportos létszámleépítéssel érintett dolgozókat – tette közzé  a város önkormányzata.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya pénteken állásbörzét szervezett a Tungsram Operations Kft. hajdúböszörményi telephelyén.

Az állásbörzén több, mint 20 kiállító vett részt, akik a térségben kívánnak munkavállalókat foglalkoztatni. Az állásbörzét megelőzően egyeztetésen vettek részt a létszámleépítés kezelésében érintett szereplők: a főosztályon túl a Hajdúböszörményi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, Hajdúböszörmény Város Önkormányzata és a Tungsram képviselői. Az egyeztetés célja az volt, hogy a létszámleépítéssel érintett dolgozók érdeksérelmei a minimumra csökkenhessenek.

1600 fős leépítés lesz a Tungsramnál, elsőként Hajdúböszörményben és Kisvárdán