Májusfatánc, árnyjáték, robotika bemutató is volt a Kossuth Gyakorló tehetségnapján

Egyetem Helyi hírek

Látványos fizikai és kémiai kísérletek májusfatánc, árnyjáték, robotika bemutató – különleges programokon keresztül mutatták be kiemelkedő tudásukat a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának diákjai kedden – tette közzé az unideb.hu.

A járványhelyzet miatt két év kihagyás után újra megrendezett Tehetségnapnak idén a Kossuth utcai iskola adott helyet. A rendezvényen az elsőtől a tizenkettedik évfolyamig mutatkoztak be a tehetségek hat szekcióban (művészetek, sport-tánc, humán, idegen nyelv, matematika-informatika, természettudomány).

A Kossuth Gyakorló Tehetségnapja egy olyan esemény, ahol a diákok megmutathatják egymásnak, hogy mi mindenben tehetségesek. Minden évben ilyenkor összegezzik a tanév eredményeit és megünnepelik azokat.

A programjaink olyan színesek és sokrétűek, mint intézményünk tehetséggondozó tevékenysége. A célunk az, hogy megmutassunk a gyerekeknek, miben tehetségesek, hogy megtalálják azt az utat, amely révén sikeres felnőttekké válhatnak- emelte ki Denichné Hajdu Tímea, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája intézményvezetője.

A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája akkreditált kiváló tehetségpontként és Minősített Tehetséggondozó Műhelyként évek óta segíti a tanulók kibontakozását. Az intézmény 2018-ban bekapcsolódott az Európai Tehetségpontok hálózatába is. Az intézmény diákjai az általános és a középfokú oktatásban is több tudomány, művészeti és sportág közül választhatnak, ahol képességeiket továbbfejleszthetik.

A Kossuth Gyakorló tanulói közül ebben a tanévben is több százan értek el kiemelkedő eredményeket országos vagy nemzetközi megmérettetéseken, öregbítve ezzel az iskolánk jó hírnevét. A Kossuth utcai, az Arany János téri valamint a Csengő utcai feladatellátási hely tanulói egyebek mellett a művészetek, a sport és a tánc, az idegen nyelv, a matematika és az informatika, valamint a természettudomány területén mutathatták meg tehetségület- sorolta Kálmánchelyi-Papp Hajnalka Erzsébet intézményvezető-helyettes.

Fotó: unideb.hu