Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója

Rekordnyereséget ért el a nádudvari KITE Zrt.

Gazdaság Helyi hírek

A Csányi Sándor tulajdonában lévő nádudvari KITE Zrt. jelentősen, a 2020-ban elért 321 milliárdról 386 milliárd forintra növelte árbevételét 2021-ben, így a vállalat tavaly újabb rekordot állított be – számolt be az Agrárszektor.

A legnagyobb hazai agrárintegrátori vállalatként működő társaság tavaly rekordszintű, csaknem 6,7 milliárd forint adózott eredményt ért el. A KITE közgyűlése mintegy 5,5 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött.

A cég üzleti évet záró beszámolója szerint valamennyi üzletág és tevékenység szinten tartotta, illetve növelte forgalmát, de a terménykereskedelemben a drasztikus piaci árrobbanás különösen nagy növekedést okozott. Kiemelkedőnek tekintik a műtrágyakereskedelem bővülését is, ahol a forgalom mennyiségben és értékben is jelentősen nőtt 2020-hoz képest.

A vállalat úgy érte el tavalyi rekorderedményeit, hogy a 2021-es év jelentős kihívások elé állította. A COVID-járvány szakadást okozott az ellátási láncokban, a beszállítói teljesítések hosszabbá váltak, alapanyaghiányok és áremelkedések léptek fel, a pénzügyi világban pedig árfolyam- és kamatemelkedések következtek be.