Debreceni Facebook-csoportban keres ismerkedős helyeket egy meleg srác – tanulságos válaszok érkeztek

Helyi hírek

“Tudtok olyan szórakozóhelyet a városban, ahol lehetőség van melegeknek ismerkedni?” – tette fel a kérdést egy fiatalember az egyik népes debreceni Facebook-csoportban.

Ismerve a magyar közélet és közgondolkodás állapotát, érdeklődéssel futottuk végig a kérdésre érkező kommenteket. Száznál is több válasz érkezett, és némileg érdemes is belőlük levonni a következtetést: ez a téma még ma is erősen megosztja társadalmunkat.

A válaszadók többsége – zömmel fiatalok – poénosra vette a figurát, és ahogyan az ilyenkor nem szokatlan, (vélhetően nem meleg) ismerőseiket kezdték tagelni a kommentjeikben. Ezzel ugyan a kérdezőnek nem segítenek, de értjük a tréfát, és úgy vettük észre, az “áldozatok” sem sértődtek meg a “leleplezés” miatt.

Azért akadt olyan hozzászóló is, akit eredményesen befolyásolhatott a kormánymédia melegeket és pedofilokat szánt szándékkal összemosó kampánya, mert egy idősebb hölgyből például ezt írta:

Az egész ország az övéké!! Csak a gyerekeket hagyjátok ki!!!!

Megjegyeznénk, mindeddig szó sem volt gyerekekről. De hát ugye a tévé is azt mondja, amit.

Mindenesetre megnyugtató, hogy legtöbb lájkot kiérdemlő komment épp a tájékozatlan hölgyet igyekszik finoman helyretenni:

Ciki má’ 2022-ben homofóbnak lenni (mindig is az volt) …
A néni meg a “csak a gyerekeket hagyjátok” kommenttel….na ròla szólt a “de neki is van szavazati joga” kampány.

Ha időközben nem törlődött, itt olvasható a csevej.