Együttműködik az V. kerület és a Bird rollermegosztó

Helyi hírek

Együttműködési megállapodást kötött az V. kerület a Bird rollermegosztóval azért, hogy a városrészben rendezzék a szolgáltató elektromos eszközeinek használatát – közölte Belváros-Lipótváros önkormányzata csütörtökön az MTI-vel.

A kerület közleménye szerint a megállapodást lehetővé teszi az alternatív és környezetkímélő közlekedési mód használatát, a rendezett városképet biztosító eszköztárolást és a szolgáltató szabályos működését a belvárosban.

A kerületi szabályozás szerint 18 év alattiak nem használhatják a Bird e-rollerjeit, azokkal tilos a járdán haladni, valamint a sebességük a Behajtani tilos! zónáknál (gyalogos zóna, sétálóutca) fokozatosan csökken, majd az eszköz leáll és az utazás csak az adott zóna elhagyása után válik újra lehetővé.

Az e-rollereket menet közben is leolvasható méretű, három oldalról látható azonosítószámmal látják el, azokra felelősségbiztosítást köt a szolgáltató, továbbá az eszközöket csak a kijelölt területeken lehet felvenni, illetve letenni – olvasható a közleményben.

Közölték azt is, hogy egyórás türelmi idő áll rendelkezésre a tiltott helyen lerakott eszköz elszállítására, azt követően e-rollerenként 50 ezer forint kötbér terheli a szolgáltatót.