Kormánypropaganda Pósán-módra: a “baloldal” debreceni fiatalokat is háborúzni küldene

Helyi hírek

Nem számít, hogy már ezerszer cáfolva lett, Pósán László továbbra is tolja azt a kormánymantrát, mely szerint a “baloldal” (ők így hívják azokat, akik nem fideszesek) katonákat és fegyvert küldene az orosz-ukrán háborúba. Amit egyébként Orbán Viktor világi cimborája, Vlagyimir Putyin, a Debreceni Egyetemtől díszpolgári címre is felterjesztett orosz elnök robbantott ki.

Azért betesszük ide a cáfolatot, lássuk, ki kamuzik ismét:

Dr. Pósán László, aki civilben történész, videóüzenetében arról beszél, hogy az ukrajnai háborúba a “baloldal” magyar katonákat és fegyvereket küldene. (Ennek cáfolatát lásd például itt, fentebb.) Köztük debrecenieket is – teszi hozzá Pósán.

A fideszes történész aztán úgy fogalmaz, ebben a háborúban “nagyhatalmai érdekek csapnak össze” – itt feltehetően a Nyugat (elsősorban az Egyesült Államok) vélt szerepére utalhat.

Majd tovább facsarja a szitokszóvá degradált “nemfideszes” jelzőt:

“A baloldal ahogyan mindig, úgy most is idegen érdekek szolgálatába szegődött, és fittyet hány arra, hogy mi a magyar emberek érdeke.”

Végül a március 15-ei Békemenetet reklámozza a láthatatlan ellenségek (rezsi, Sorosmigráncsbrüsszel stb.) ellen bátran harcoló, de manapság a békegalamb szerepében tetszelgő Fidesz képviselője.