Hajdú-Bihar megyében fogták el a szemkinyomó rémet – fotókkal, videókkal!

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Berettyóújfalui Rendőrkapitányságának munkatársai ellenőriztek egy hencidai ingatlant 2022. február 10-én. Az emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt körözött Gy. A. 33 éves helyi lakost keresték, aki információjuk szerint ott rejtőzött el a hatóság elől. A lakóházat átkutatták, és a körözött férfit egy szekrény mögött, pokrócok alá elrejtőzve megtalálták, elfogták, és a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállították.

A férfi ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. február 5-én este Kemecsén felkereste volt barátnőjét, akit megöléssel fenyegetett, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő mindkét szemét elvesztette, ezzel maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói és a Mélységi- ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai Gy. A.-t a Hajdú-Bihar megyei kollégáktól 2022. február 10-én átvették, és Nyíregyházára szállították.

Az eljárást folytató nyomozó hatóság munkatársai megkezdték az élet elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi elszámoltatását, kihallgatása folyamatban van.

A lány bántalmazójának elfogását a település polgármestere is megerősítette:

Fotó, videó: rendőrség