Két utasával borult az árokba az ersősen ittas nyírábrányi sofőr

Helyi hírek

Saját utasainak okozott sérülést az a nyírábrányi söfőr, aki 2021. május 28-án indult útnak Nyíracsád felé. Egy kanyarban a sofőr elvesztette uralmát a kocsi felett, mely az útárokba sodródott, ahol megpördült és a tetejére borulva állt meg. A sofőr ügyét tegnap tárgyalata a Debreceni Járási Ügyészség.

 A Debreceni Járási Ügyészségi súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittassága miatt az autóval letért az útról, majd az árokban felborult. 2021 május 28-án 20 óra 20 perc körül a vádlott a más tulajdonában lévő, azonban általa jogszerűen használt személygépkocsival a nyírábrányi lakóhelyéről Nyíracsád felé haladt, az autóban a jobb oldali első és hátsó ülésen egy-egy utas tartózkodott. Mind a vádlott, mind pedig az utasok becsatolt biztonsági övvel közlekedtek.

Az úton az évszaknak, illetve a napszaknak megfelelő időjárási viszonyok voltak, az aszfalt száraz volt, az úton alig volt forgalom. A vádlott a kifogásolható műszaki állapotban lévő gépkocsi sebességét eltúlzottnak találta, ezért erőteljes fékezést alkalmazott, ekkor azonban odaértek egy balra ívelő útkanyarulathoz, amelyből kihaladva a vádlott elvesztette a jármű feletti uralmát és a járművel lesodródott a jobb oldali útárokba, ahol megpördült és a tetejére borulva állt meg.

A baleset következtében a vádlott mindkét utasa megsérült, egyiküknek 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülése keletkezett, a másik utas pedig többszörös, 8 napon belül gyógyuló horzsolásos és zúzódásos sérülést szenvedett. A vádlottal szemben alkalmazott alkoholvizsgálat során megállapították, hogy a férfi szervezetében nagy mennyiségű alkohol volt, amely következtében a vezetés során erősen ittas állapotban volt.

A férfi többszörös KRESZ szabályszegő magatartásának következtében jött létre a baleset és keletkeztek az utasok sérülései. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban kezdeményezte, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Árokba csúszott és tetejére borult egy autó Nyírábrány és Nyíracsád között