Panel Debrecenben

A lepukkant fényesudvari és tócóskerti panelházak felújítását ígéri Mándi László, ha megszavazzák képviselőnek

Helyi hírek

Mándi László, a hajdú-bihari 2-es számú választókerület momentumos és egyben közös ellenzéki jelöltje úgy érzi, a debreceni városvezetés magára hagyta a fényesudvari panelházakban élőket.

Errefelé alig, vagy egyáltalán nem történtek panelfelújítások a rendszerváltás óta. De a Tócóskertben is számtalan, több évtizede érintetlen, rossz állapotban lévő háztömbbel találkozhatunk – fogalmaz Facebook-bejegyzésében a politikus, aki önkormányzati képviselő is.

Mándi szerint az energetikailag modernizált panelházakra láthatunk jó példákat az Újkertben (ott sem mind olyan) és a Cívis utcán. A panelprogramból fedezett felújítások azonban sokak számára nem voltak elérhetők: az önrész túl magas, és minden lakónak bele kell egyezni a komoly költségeket jelentő konstrukcióba. Így aztán még mindig százával állnak a 40-50 éves technológiát képviselő, rossz szigetelésű és leromlott állapotú háztömbök Debrecenben.

Miért van ez így? Miért kellene belenyugodni ebbe a helyzetbe a fényesudvariaknak, a tócóskertieknek vagy más, hasonló körülmények között élő debrecenieknek?

– teszi fel a kérdést az ellenzéki képviselő.

“Nem a szalagvágásokért fogok politizálni” – Kérdésekkel provokáltuk Mándi Lászlót, a Momentum debreceni képviselőjét

Emlékeztet, korábban írt már róla, hogy az EU százmilliárdokat ad energetikai korszerűsítésre Magyarországnak. Csakhogy a Fidesz-kormány úgy döntött, ezeket a pénzeket teljes egészében közintézmények felújítására költi el. Olyan dolgokra, melyekre a kormány a költségvetésből is költhetett volna, de helyette értelmetlen látványberuházásokra szórta el a pénzt.

Így aztán a hétköznapi emberek megsegítésére nem maradt pénz

– vonja le a konzekvenciát Mándi László, aki azt ígéri, hogy  – a Momentum országos politikájával szinkronban – mindent meg fog tenni azért, hogy ezeket a pénzeket Debrecenben a Fényesudvar, és más, elhanyagolt állapotban lévő debreceni lakótelepek házainak energetikai korszerűsítésére és felújítására költsék majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük