Mándi nem hagyja annyiban a tócóvölgyi kontárkodást

Helyi hírek

A Momentumos Mándi László pár napja is értesítette a lakosságot, hogy ne essenek hanyatt a tócóskerti fejlesztések hallatán. A Momentum debreceni önkormányzati képviselője akkor a leendő fejlesztésekkel kapcsolatban fejtette ki véleményét, most azonban a helyiek panaszaira reagálva az eddigi felesztések minőségének eredt utána. Süppedő rekortánt és sok szürke térkövet talált.

A politikus bejegyzéséből kiderül, hogy a legtöbb panasz a rekortán futópályára érkezett.

Mándi saját maga is megnézte, kipróbálta a felületet. Elmondása szerint a felhasznált anyag gyenge minőségű, túlságosan puha, nem alkalmas rendszeres sporttevékenységre. Láthatóan spóroltak rajta, és azon is, hogy egy hozzáértő szakértőt, sportembert kérdeztek volna meg az anyagválasztás során.

Ugyancsak sokan kifogásolták, hogy megint sikerült szürke térkövekkel “feldobniuk” a zöldterületeket…

A Dósa nádor tér elsivatagosítása óta tudjuk, hogy Papp László polgármester szerint a szürke jól illik a belvárosi környezetbe –

csak arról felejtkezhettek el, hogy ez nem a belváros, hanem egy csendes, családias zöldövezet – írja a Momentum debreceni politikusa.

Kezdődik a Tócóskert átalakítása, menő utcabútorok is lesznek + látványtervek!

 

A fák kivágása előtt kellene újakat ületeni

Mándi arról is szót ejt, hogy az elmúlt években százával vágták ki a fákat a környéken. És bár nemrég elindultak a várva-várt (és sokszor beígért) faültetések, ezek sajnos 10 éves lemaradásban vannak ahhoz képest, amikor el kellett volna kezdeni őket. „Hiszen ahogy arra korábban már többször felhívtam a figyelmet, hiába ültetünk ma egy fát egy kivágott 30-40 éves fa helyett, annak sem árnyékoló, sem levegőtisztító képessége nem fogja elérni a kivágott példányét még legalább 10-20 évig.”

A játszóterek jók

A Tócóvölgyi átalakítások során felújított játszóterek egyébként első látásra jól sikerültek, és egyelőre panaszt sem kaptam a lakóktól ezzel kapcsolatban.
Az viszont elgondolkodtató, hogy egy 400 méteres, gyenge minőségű futópálya, 144 facsemete kiültetése, egy kondipark és néhány tucat játszótéri játékelem kihelyezése vagy felújtása miért került közel 500 (!) millió forintba…

1000 lakásos lakópark a Nagyréten

A politikus szerint a tócóvölgyi kontárkodásnál azonban sötétebb felhők is gyülekeznek a környéken: a fideszes városvezetés gigantikus lakópark építését tervezi a szomszédba. A Nagyrét területének több mint felét betonoznák le, hogy egy 1000 lakásos lakóparkot húzzanak fel oda. A természetrombolással és a környék elviselhetetlen túlzsúfolásával járó beruházás a majdani kivitelezőn kívül senkinek sem áll érdekében.

Mándi ígérete szerint hamarosan az ezzel kapcsolatos lépéseivel jelentkezik újra.