Mándi László a Tócóskertről: ha ezt nevezik “felújításnak”, akkor most kéne abbahagyni

Helyi hírek

Mielőtt hanyatt esnénk a Pósán László által bejelentett tócóskerti fejlesztésektől, egy kicsit tegyük rendbe ezeket – figyelmeztet Facebook-posztjában Mándi László, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője.

A 2022-es országgyűlési választáson az ellenzék színeiben (tehát Pósán László ellen) induló politikus rámutat:

miért kellett 2022-ig várni, hogy hozzányúljanak Debrecen legnagyobb, mégis botrányos állapotban lévő lakótelepéhez?

Mándi azt is kiszámolta, hogy a jól hangzó “közel 100 ezer m2” megújítása a Tócóskert kevesebb mint a 10 százalékát jelenti. Zöldfelületből pedig jóval kevesebbet, mindössze 27 ezer m2-t érint a beruházás.

140 facsemete elültetését is bejelentették: ez pont 4-gyel kevesebb, mint amennyit nemrég a jóval kisebb területű Tócóvölgyben ültettek – miközben százával vágták ki a nagy, lombos fákat a környéken az elmúlt évtizedben. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy új fákat a fakivágások ELŐTT, és NEM után kell ültetni, és mindig sokkal többet, mint amennyit kivágnak. Hiszen egy facsemete csak sok év múlva fejti ki azt a jótékony hatását, amit egy kivágott lombos fának köszönhettünk.

– írja az ellenzéki képviselő, aki markáns véleményt fogalmazott meg a “menő” utcabútorokkal kapcsolatban is: “ha ezen a Dósa nádor tér furcsa-ferde kandelábereit, vagy a Sestakertben találomra elszórt kültéri kondielemeket értik, akkor inkább bele se kezdjenek.”

Fideszes irányítás alá kerülhet a Debreceni Egyetem? Összecsapott Pósán és Mándi

Ahogyan azt mi is kiemeltük, a beruházás szinte teljes egészében EUs- pénzből valósul meg. Mándi szerint ez leginkább azért visszás,

mert közben a fideszes politikusok, élükön Pósán Lászlóval, folyamatosan szidják az EU-t, és brüsszeleznek a propagandamédiában.

A momentumos képviselő szerint ha a fenti terveket olyan “sebességgel” és olyan “minőségben” valósítják meg, mint amit a Tócóvölgyben műveltek tavaly, akkor tényleg most kéne abbahagyniuk az egészet. “Elég csak a hírhedt, süppedős rekortán futópályára gondolnunk” – idézi fel, és hozzáteszi:

az embereknek nem látszatberuházásokra, meg soha be nem váltott ígéretekre van szükségük Debrecenben, hanem az életkörülményeik és a lakókörnyezetük valódi fejlesztésére.

Mándi László szerint a tócóskertiek “választási ajándékot” kapnak a nyakukba, ahelyett, hogy megkérdezték volna őket arról, hogy valójában mire van szükségük.

A tócóskerti és tócóvölgyi beépítések ügyével kapcsolatban mi is kifaggattuk a közelmúltban Mándi Lászlót, a vele készült interjúnkat itt olvashatja.