Elítélték a hajdúböszörményi autórongálókat

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik Hajdúböszörményben egy ismerősük autójában tettek kárt.

A 19 éves vádlott gyerekkora óta ismeri a bűncselekmény elkövetésekor 16 éves vádlott társát. 2021 áprilisában az idősebb férfi megkérte fiatalkorú ismerősét, hogy segítsen egy közös ismerősük autójának rendszámtábláit ellopni és rávette arra is, hogy szúrják ki a jármű kerekeit.

A fiatalkorú férfi beleegyezett a bűncselekmény elkövetésébe, majd 2021. április 7-én a hajnali órákban együtt a sértett hajdúböszörményi lakóházához mentek. Az udvaron parkoló autóról közösen levették a rendszámtáblákat, ezután pedig az autó gumiabroncsait kiszúrták.

A vádlottak a rendszámtáblákat magukkal vitték, később pedig egy fás területen eldobták, a gumiabroncsok megrongálásával 20.000,- Ft kárt okoztak a sértettnek, amely nem térült meg.

A felnőttkorú vádlott tudott arról, hogy társa még nem töltötte be a 18. életévét és azzal, hogy rábírta őt a bűncselekmény elkövetésére, veszélyeztette az értelmi és erkölcsi fejlődését. Az ügyben a nyomozást a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettüket beismerő vádlottakkal szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, a felnőttkorú férfival szemben továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség a fiatalkorú férfival szemben közérdekű munka büntetés, míg felnőttkorú társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.