Állatok karácsonya

Ma az állatok karácsonyoznak a debreceni állatkertben

Helyi hírek

A debreceni állatkert hosszú évekre visszatekintő és egyik legszebb hagyománya az állatok karácsonya, amelyet idén december 27-én tartanak. Az ünnepi rendezvényre ellátogatók számos lakó látványetetését tekinthetik meg, és közösen elkészíthetik a majmok kedvenc csemegéjét, a majomgombócot.

Az állatok mellett ezen a napon az őket jelképesen örökbefogadó állatkerti nevelőszülők is kitüntetett figyelmet kapnak; idei utolsó rendezvényével az intézmény szeretné meghálálni a tőlük kapott önzetlen támogatást, amely idén különösen nagy segítséget jelentett a mintegy 900 lakó folyamatos szakszerű ellátásában, tekintettel a május 1-ig tartó, 120 napos kényszerű zárvatartásra és az abból adódó bevételkiesésre.

Az állatok karácsonyát megnyitó nevelőszülői értekezleten a kert munkatársai beszámolnak majd mindazokról kifutófejlesztésekről és az állatok életében bekövetkezett változásokról, amelyek az örökbefogadóktól érkezett támogatásokból valósulhattak meg az idei évben.

Részletes program: www.zoodebrecen.hu

A látványetetéseken és foglalkozásokon való részvétel állatkerti belépővel díjmentes, továbbá hálájának jeléül az intézmény aznap ingyenes belépési lehetőséggel kedveskedik valamennyi örökbefogadónak.