A kormány visszavont egy stadionépítést – nem hiszi el, mi a magyarázat

Gazdaság Ország

Visszavonták a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló korábbi kormányhatározatot – szúrta ki az Mfor a Magyar Közlönyben.A 8 ezer fősre tervezett,  UEFA 4. kategóriájú stadion nagyjából 12 – 18 milliárd forintból épült volna meg.

Pedig idén az év közepén kijelölték a beruházás előkészítéséért, megvalósításáért felelős minisztereket, megkezdték a források biztosítását és a projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításának előkészítését is.

A stadionépítést a kormány indoklása szerint „költségvetési átszervezés” miatt fújták le.

Orbán Viktor kedvenc sportnapilapja, a felesége által reggelente simára vasalt Nemzeti Sport viszont a döntést azzal magyarázza, hogy a lakosság nem akarta a beruházást:

„Azért nem valósult meg a projekt, mert a pécsiek többsége az építkezések ellen volt. És mivel a város nagyobbik része nem akarta, a kormány sem erőltette a megvalósítást.”

– olvasható a cikkben, amely alatt letiltották a kommentelési lehetőséget. Tehát véletlenül sem az a baj, hogy a kormány a nagy választás előtti osztogatásban kiköltekezett, és kezd kicsúszni alóluk a talaj.

A stadion egyébként teljes mértékben az adófizetők pénzéből épült volna fel, így támogatta a pécsi ellenzéki városvezetési is. A 444.hu írt erről egy bővebb összefoglaló cikket, ebből azt is megtudhatjuk, milyen felmérések képezhetik a Fidesz hivatkozási alapját a beruházás lefújására.

Fotó: epiteszforum.hu