Dr. Sóvágó Judit vezeti ideiglenesen a szoboszlói Járóbeteg- Ellátó Centrumot

Helyi hírek

December 1. napjától a magasabb vezetői pályázati eljárás eredményes lezárultáig a Járóbeteg- Ellátó Centrum intézményvezetői feladatait – az intézmény hatályos Szervezeti és Működési Szabályzata alapján – dr. Sóvágó Judit intézményvezető-helyettes, főorvosasszony látja el – tette közzé Hajdúszoboszló önkormányzata.

Már november 3-án Kiss László, Hajdú-Bihar megye 5-ös számú választókörzet közös ellenzéki jelöltje, a Momentum megyei önkormányzati képviselője arról írt közösségi oldalán, hogy kérdéssel fordult Czeglédi Gyula, hajdúszoboszlói polgármesterhez, és dr. Kovács Gergely, alpolgármesterhez, hogy válaszokat kapjon a hajdúszoboszlói Járóbeteg-Ellátó Centrum kapcsolatos kérdéseire. Az ellenzéki jelölt információi szerint a fideszes városvezetés egy olyan jelentkező pályázatát szeretné elfogadni, akinek nincsen egészségügyi végzettsége és pályázatában azt írja, hogy a laborvizsgálatot részben át kellene szervezni Debrecenbe.

A felvetésre Czeglédi Gyula is reagált:

Tájékoztatom Hajdúszoboszló város lakosságát, hogy az elmúlt hetekben nagyon sok torz és valótlan állítás jelent meg a különböző felületeken a Járóbeteg-Ellátó Centrummal kapcsolatban, melyek joggal töltik el aggodalommal a város lakosságát. A tények tisztázása érdekében szükségesnek látom a széleskörű lakossági tájékoztatást a valós helyzetről.
Dr. Varga Tamás igazgató főorvos megbízatása ez év november 30-al lejár, ezért a polgármesteri hivatal szakirodája és az önkormányzat szakbizottsága javaslatára a város önkormányzata pályázatot írt ki a munkakör betöltésére, egyben a pályázatokat bíráló és értékelő eseti bizottságot hozott létre.
A beérkező pályázatokat ez a bizottság zárt ülésen, titkos szavazással értékelte, melynek eredményeként nem a jelenlegi igazgató került ki első helyezettként, amin nincs mit csodálkozni a város lakosságától érkezett számtalan kritikai észrevétel alapján (három-négyhetes várakozási idő laborvizsgálatra, rendelési idő be nem tartása, szakorvosi vizsgálatra hosszú várakozás idő, nem betegbarát hangnem, a panaszok modortalan megválaszolása).
A képviselő-testület a döntést még nem hozta meg.
Ezt követően hamarosan a JEC-ben aláírásgyűjtésre került sor az igazgatótól függelmi viszonyban álló dolgozóktól a jelenlegi igazgató támogatására az intézménynél.
Olyan valótlan állítások terjedtek el a város a közvéleményében, mely szerint Hajdúszoboszlón megszűnik a labor szolgáltatás, a fizioterápiás rendelés és szolgáltatás a fürdőbe kerül.
A legújabb hírek szerint szakorvosok távozása is várható a rendelőintézetből, a képalkotó diagnosztika szakorvos áthelyezését kérte másik intézménybe. Sajnálatos, hogy a jelenlegi igazgató főorvossal közeli családi viszonyban álló szakorvos ilyen döntést hozott, ez is azt erősíti, hogy a jelenlegi állapot fenntarthatatlan.
A bármely területről kieső szakorvos pótlása a mindenkori vezető feladata és ezt, mint fenntartó meg is követelem.
A városvezetés határozott célkitűzése, hogy javuljon a város egészségügyi ellátása, addig is a lakosság szíves türelmét kérem!

A vezetőváltás körülményeiről korábbi cikkünből tájékozódhatnak:

Kiss László: egészségügyi végzettséggel nem rendelkező embert akarnak kinevezni a szoboszlói Járóbeteg-Ellátó Centrum élére