Teljes egészében felújítottak egy utat Hajdúböszörményben – öten adták át

Helyi hírek

Újabb – teljes egészében felújított – úttal, útszakasszal lett gazdagabb Hajdúböszörmény: ünnepélyes keretek között adták át a II. Rákóczi Ferenc utca felújított útszakaszát, valamint az út-és járdaburkolatában megújult Baross Gábor teret – tette közzé a város önkormányzata.

Kiss Attila polgármester elmondta, hogy idén ez a 8. belterületi út, útszakasz, amit sikerült teljesen felújítani. Új burkolatot kapott a meglehetősen forgalmas Árpád és Újvárosi utca, elkészült a Hajdúkerület utca is, s nem régiben adták át a Debreceni és Nagy István utca egy-egy szakaszát is, továbbá megújult a Vásár tér.
Hajdúböszörmény közel 200 úttal rendelkezik, s egy ekkora városban komoly anyagi, de ugyanakkor szervezési, kivitelezési kihívást jelent a karbantartásuk.
Ez a beruházás 60 millió forintba került, melyből 20 milliót a város biztosított, vagyis a böszörményi adófizetők,
melyért ezúton is köszönetét fejezte ki a polgàrmester a lakosságnak. Már ismert, hogy a TOP Plusz 2021-2027 programban nagy hangsúlyt kapnak a bel-és külterületi utak, így tovább folytatódhatnak a város közútjainak javítása, karbantartása.
Dr. Tiba István országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy egy ekkora lakosságszámú és kiterjedésű városban több a megoldandó feladat, hatalmas költségekkel jár többek között az utak felújítása is, melyekhez pályázati forrásokra van szükség. Hajdúböszörmény szépen halad, lehetőségeit kihasználva, a lakosság hasznára fordítva fejleszt a városban.
Czeglédi János önkormányzati képviselő vette át a beruházást, aki megelégedettségét fejezte ki, mert mára elmondható, hogy a Középkerti városrész jó minőségi utakon, biztonságosan megközelíthető.
Fotók: Horváth Tamás