Tiba István: Balmazújváros polgármestere biciklit lopott, veszélyes a kiskorú lányokra, és nem nevezhető embernek

Helyi hírek

“Mit tudhat ez a bűnöző?” – ez volt a lényegi kérdése Hegedűs Péter múlt heti Facebook-posztjának, amely arról szólt, hogy Balmazújváros jelenlegi polgármestere rács mögött szeretné már tudni a 2018-ban jogerősen elítélt, de azóta is szabad lábon lévő elődjét, Veres Margitot.

A volt városvezető a vádirat szerint

még jegyzőként fogadott el 400 ezer forintot és egy gépkocsit egy vállalkozótól, aki az általa épített rendezvénycsarnokhoz szeretett volna 180 millió forint állami támogatást szerezni. Balmazújváros ebben az évben 450 millió forint állami támogatási kerettel gazdálkodott.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy Veres 2013-ban egy fiktív adás-vételi szerződéssel jelentősen a valós értéke alatt vett meg egy autót a nagyvállalkozó cégétől, s ezzel megvalósult a hivatali vesztegetés.

“Bűnöző létére jár-kel az országban, és olykor külföldön is feltűnik. Saját maga keres munkaerőt a közpénzen vett, és az elítélt korrupciós bűncselekménnyel érintett sportcsarnok vendéglátóegységébe. A jogerős ítélete után közvetlenül fizetett alkalmazottja volt a sport kft.-nek és a város önkormányzatának. Mintha előre tudták volna, hogy úgysem fog bevonulni”

– ismertette Hegedűs, aki úgy véli, Tiba István, a terség fideszes országgyűlési képviselője védi Verest. Mégpedig szerint azért, mert Veres Margit “túl sokat tudhat”.

“Örömteli hangulatban” osztott választási krumplit Tiszagyulaházán Tiba István fideszes képviselő

Tiba István több mint egyórás videóban reagált Hegedűs vádjaira – szúrta ki a Debreciner. Tiba István többek között azt állítja, hogy Hegedüs biciklitolvaj, orgazda és adócsaló. Veres Margitot pedig helytelen ilyen módon „támadni”, ugyanis már nem közszereplő. Tiba szerint Hegedüs retteg a volt polgármestertől, mert kiderülhet, hogy Veres nem követett el semmit.

Tiba István a videó 25. percében arról is beszél, hogy Hegedűs

hivatásos katonaként biciklit lopott, ezt követően vállalkozóként feketén foglalkoztatott, magyarul adót csalt. Azt is tudjuk, hogy a pékségből kilopott sajtot orgazdaként átvette.”

„Éhen kéne halnia? A családját, a gyerekét földönfutóvá kéne tenni azért, mert született egy olyan ítélet, amiért az utolsó leheletéig küzdeni fog, hogy ő ártatlan? Merthogy az” – jelentette ki Tiba Veres Margittal kapcsolatban.

Az 50. percben mintha kiskorú megrontásával is vádolná Hegedűst:

Én azt mondom inkább, hogy a 16 év alatti gyerekeket, lányokat különösen, tartsák távol tőle. A balmazújvárosi emberek tudják, hogy miért mondom ezt.

Majd 52 perc 30 másodperc körül arról beszél Tiba, hogy

“milyen lény az – mert embernek nem nagyon nevezhető az olyan, aki egy olyan embert támad folyamatosan, aki neki nem riválisa.”

Tiba István szerint az is érv, hogy most még csak nem is egy férfiról, hanem egy hölgyről, egy asszonyról van szó.