Leégett a Borostyán Med Hotel

Hatalmas lángokkal égett a Borostyán Med Hotel Nyíradonynál

Helyi hírek

Tűz ütött ki egy hotelben Nyíradony-Tamásipusztán, az Akácos úton. Teljes terjedelmében ég az épület tetőszerkezete.

 0:45

Éjfél után eloltották azt a tüzet, amely vasárnap este keletkezett egy szállodában, Nyíradony-Tamásipusztán. A tetőszerkezet égett teljes terjedelmében. A lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a nyíradonyi, a debreceni, a hajdúböszörményi, a nyírbátori, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a berettyóújfalui hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók fékezték meg. Az egységek megkezdték az utómunkálatokat. A hotel vendégei és munkatársai idejében elhagyták az épületet.

23:25

A tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését Nyíradony-Tamásipusztán, ahol kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy szálloda tetőszerkezete. A nyíradonyi, a debreceni, a hajdúböszörményi, a nyírbátori, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a berettyóújfalui hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a tüzet. A rajok átvizsgálták az épületet, amelynek földszinti helyiségeiből nagy értékű orvosi felszereléseket mentettek ki.

21:20

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint hatvannégy tűzoltó oltja a tüzet, mintegy három-négyezer négyzetméterre terjed ki a tűz, amelyet a földről hat, magasból mentőről pedig további három vízsugárral oltanak a nyíradonyi, a debreceni, a hajdúböszörményi, a nyírbátori, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a berettyóújfalui hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati egységek. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

19:40

A debreceni, a nyírbátori és a nyíradonyi hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Tűzoltók tartanak a helyszínre Hajdúböszörményből, Hajdúszoboszlóról, Nyíregyházáról, Berettyóújfaluból és Fehérgyarmatról is. Összesen nyolcvanöt ember elhagyta az épületet, nekik melegedőbuszt kértek a helyszínre. – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Videó olvasónktól: