Megszólalt a debreceni Belga étterem ügyvezetője: ezért küldte ki Pálinkást és Márki-Zay-t

Helyi hírek

Országos hír lett a vasárnap esti incidensből, amelyről a Debreceni Nap számolt be először. Mint megírtuk, két ellenzéki politikust – Pálinkás Józsefet (Új Világ Néppárt) és Márki-Zay Pétert (Mindenki Magyarország Mozgalom) távozásra szólított fel a debreceni étterem ügyvezetője, mert “nem erre” foglaltak helyet. Pálinkás elmondása szerint nem zajongtak, és egyszerre csak egy ember beszélt a fórumon, amit aztán az utcán kellett befejezniük, és vacsorázni is máshová mentek végül.

Kiküldték a patinás debreceni sörözőből Pálinkás Józsefet és Márki-Zay Pétert

Mérész Ferenc, a Belga Étterem és Söröző ügyvezetője közleményben reagált az esetre. Azt írja,

vasárnap este “előre be nem jelentett politikai fórumot” tartottak az éttermében, amiről őt és az étterem vezetését nem értesítették, engedélyt nem kértek rá. Azt is hozzátette, hogy az étterem “eddig sem adott helyet politikai eseménynek, így ehhez konzekvensen tartotta magát a vezetés”. Közleményét azzal zárta, hogy az étterem mindenki előtt nyitva áll, “amennyiben rendeltetésszerűen kívánja használni”

– idézi a 444.hu Mérész Ferencet.

Később a Debreciner utolérte Márki-Zay Pétert, aki a portálnak elismerte, a Belga tulajdonosának igaza van, ugyanis valóban nem közölték az étteremmel, hogy politikai rendezvény megtartását tervezik. „Ez egy hiba volt tőlünk” – fogalmazott. Márki-Zay szerint a problémát részben az okozta, hogy előzetesen utcafórumot szerettek volna tartani, de Pálinkás József javaslatára mégis a Belga Étterem mellett döntöttek, az MMM foglalást végző munkatársa pedig már csak magára az asztalfoglalásra kapott utasítást. Márki-Zay elmondása szerint sem ő maga, sem Pálinkás József nem tudott arról, hogy az étteremtől nem kértek engedélyt a politikai fórumra.

Azt viszont nehezményezi, hogy ilyen durva módon tessékelték ki őket az étteremből.