Kiküldték a patinás debreceni sörözőből Pálinkás Józsefet és Márki-Zay Pétert

Helyi hírek

Pálinkás József az Új Világ Néppárt és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke és még versenyben lévő miniszterelnökjelölt-aspiránsa tartott (volna) vasárnap este fórumot a debreceni Belga Sörözőben.

Pálinkás József az eseményről megosztott Facebook-bejegyzésében azt írja, rajtuk kívül álló barátságtalan okok miatt végül utcafórumot kellett tartaniuk. Állítása szerint az étterem tulajdonosa egy óra után távozásra kérte őket, ennek egy másik fotó tanúsága szerint eleget tettek.

Frissítés! Az étterem ügyvezetője közleményben reagált:

Megszólalt a debreceni Belga étterem ügyvezetője: ezért küldte ki Pálinkást és Márki-Zay-t

Pálinkás József a Debreceni Nap megkeresésére azt nyilatkozta, a távozásukat kérő férfi (akiről nem tudja, hogy a tulajdonos vagy az üzemeltető) meglehetősen ingerülten és kissé fenyegetően közölte, hogy azonnal távozzanak, mert nem “erre” foglalt helyet az MMM (Márki-Zay Péter mozgalma).

Azonnal lekapcsolta a világítást a teremben, amelyben csak mi voltunk. Kb másfél órával azután, hogy beültünk oda. Nincs tudomásom róla, hogy a vendégek közül bárkinek gondja lett volna a jelenlétünkkel, abban a helyiségben csak mi voltunk, normál hangerővel beszélgetés folyt (egyszerre csak egy ember beszélt), amelyet a Facebookon közvetítettünk. Vacsorázni is szerettünk volna, de azt másutt egy nagyon kedves, mindenkinek ajánlható étteremben tettük meg (Van még, aki nem fél Debrecenben!)

– vázolta az eseményeket Pálinkás József.

Bár a söröző tulajdonosa/üzemeltetője rendőrségi intézkedést nem említett, de eléggé agresszívan lépett fel. Miután közölte, hogy azonnal távozzunk, lekapcsolta a világítást. Ilyen országban élünk. A kérdés, hogy ilyen országban akarunk-e élni?

– írta a Debreceni Nap kérdésére a politikus.

– Szilágyi Szabolcs –