Politikusok váltották valóra a Portörő utcában lakók álmát

Helyi hírek

Régi álma teljesül az itt élőknek. Elkezdődött az útépítés a Portörő utcán – fogalmazott Pósán László, parlamenti képviselő közösségi oldalán. A beruházás bruttó 64,3 millió forintba kerül.

A munkálatok során a 346 méter hosszú aszfaltburkolaton túl csapadékvíz-elvezető rendszert is telepítettek az utcába 154 méter hosszban. Az út 4,75 méter széles lesz, a két oldalon bő egy méter széles útpadkával.

Bár sokat kellett várni a munkálatok kezdésével, – mert az út szélesítéséhez szükséges telekhányadok átadása az itt élő tulajdonosok részéről napjainkra oldódott meg – mindenki örömmel fogadta, hogy kezdetét vette az utca rekonstrukciója – nyilatkozta Pósán László.

 

A helyszínen Papp László, Debrecen polgármestere és Türk László önkormányzati is sajtótájékoztatót tartott, ahol kiderült, hogy a Portörő utcán 9 hónap alatt kell végeznie kivitelezőnek a szerződés szerint. A beruházás bruttó 64,3 millió forintba kerül.

Papp László elmondta: a Debrecen 2030 program lehetőséget ad arra, hogy a lakosság kezdeményezésre útépítést indítsanak. Szavaiból kiderült, hogy 27 utcán kezdték el a munkát, de az ősz folyamán indul a “dömping”.

Fotók: Papp László / Pósán László