Kósa: “Nagyon meg kell fontolni, hogy kinek adjuk a kezére az országot”

Helyi hírek

Megemlékezéseket rendezett a debreceni önkormányzat augusztus 20-a alkalmából.

Az ünnepségsorozat a zászlófelvonással vette kezdetét. A Kossuth téren nemzeti színű zászlónk mellett a Szent Korona-hőlégballon is a magasba emelkedett. Az ünnepi események a Dósa nádor téren a Szent István-szobornál folytatódtak, ahol Kósa Lajos országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

Szent István királyunk a legnagyobb országépítő és a legnagyobb államférfink volt – hangsúlyozta Kósa Lajos. 

„Nagyon meg kell fontolni, hogy kinek adjuk a kezére az országot, az országrontókéra vagy az országépítőkére, erről mi magunk döntünk”

– fogalmazott a képviselő. Kósa Lajos továbbá kiemelte: Szent István királyunk ma is korszerű az intelmekben. 

„Jónéhány olyan erkölcsi útmutatása van, amit máig hatóan kellene megfontolnunk és érvényesítenünk. Azt lehet mondani, hogy néhány gondolata kifejezetten korszerűnek tűnik, főleg ezer év távlatából. Ilyen a következő intelme is: minden ember egyformán születik és nem emel fel, csak az alázat és semmi nem taszít le, csak a gőg és a gyűlölködés”

– tette hozzá a város korábbi polgármestere.

Az ünnepség részeként a történelmi egyházak vezetői megáldották és megszentelték az új kenyeret, végül a város és a megye önkormányzati- és kormányzati vezetői, diplomaták, fegyveres testületek, egyházak, pártok, civil- és társadalmi szervezetek képviselői helyezték el koszorúikat Szent István király szobránál.

A megemlékezésen közreműködött a Debreceni Helyőrségi Zenekar és a Szent Efrém Férfikar.

A megemlékezések zárásaként a Déri téri Szent István-domborműnél Puskás István alpolgármester helyezett el koszorút.

– Debrecen Város Önkormányzata –