Több hajdú-bihari település is áram nélkül maradt a vihar miatt, rengeteg a kár

Helyi hírek

Akkora vihar söpört át Hajdú-Bihar megyén, hogy a meteorológiai szolgálat piros riasztást adott ki.

Fotó: így érkezett a vihar Hajdúböszörménybe. A képet köszönjük Andreának!

Értesüléseink szerint többfelé faágakat szaggatott le a vihar, és délután 5 óra óta nincs áram számos

álmosdi, balmazújvárosi, fülöpi, egyeki, hajdúsámsoni, hajdúbagosi, hosszúpályi, nyírábrányi, nyíracsádi, nyíradonyi, sárándi, vámospércsi és téglási és hajdúhadházi háztartásban.

Nincs, vagy nem volt víz Nyíracsádon, Fülöpön, Hajdúsámsonban, Nyírábrányban, Hajdúbagoson és Sárándon sem.

Szünetel, vagy szünetelt az áramszolgáltatás a szabolcsi Újfehértón és Tyukodon is.

Hatalmas vihar volt Hajdúnánáson is

Szólláth Tibor polgármester a lakosoktól azt kérte, hogy aki tudja, az előtte lévő járdáról az utcára kerülő gallyakat húzza el, hogy járhatóbbak legyenek az utak, és ezzel elkerülhetők legyenek a balesetek.

Hatalmas vihar csapott le Hajdúnánásra, üzent a polgármester

Fák dőltek ki, késnek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon

Kidőlt fák akadályozzák a vonatközlekedést a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon.

A Mávinform az MTI-vel azt közölte: fa dőlt a Nyugati pályaudvarra tartó Rózsa InterCity vonat mozdonyára a Hajdúhadház-Apafa vonalszakaszon, Bocskaikert megállóhelynél vasárnap kora este, a mozdony áramszedői megsérültek, leszakadt a felsővezeték.

Debrecen és Apafa, illetve Újfehértó és Császárszállás között fák dőltek a vasúti pályára, a vonatközlekedés átmenetileg szünetel. A tájékoztatás szerint senki nem sérült meg.

A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon jelentősen megnő a vasárnap esti vonatok menetideje.

Rengeteg a viharkár, dolgoznak a tűzoltók

A viharos időjárás okozta károk elhárításán dolgoznak Hajdú-Bihar és Békés megye tűzoltói is. Hajdú-Bihar megyéből több mint százötven bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási ügyeletre.

Berettyóújfaluban, a Népliget utcában egy tizenöt méteres fa ága leszakadt, két emberre rádőlt, ezért a helyszínre érkeztek a mentőket is. Az esetnél a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók eltávolítják a fát. A Kálvin téren lakóházra dőlt egy fa, a város tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoznak be.

Debrecenben, a Szabó Kálmán utcában lakóházra és kerítésre dőlt egy fa, amelyet a város hivatásos tűzoltói távolítanak el.

Hajdúnánáson, a Bocskai utcában villanyvezetéket szakított le egy faág. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.

Békés megyében közel hetven helyszínre riasztották már a tűzoltókat. Elsősorban Mezőkovácsházáról, Gyuláról, Vésztőről, Békéscsabáról és Szeghalomból érkeztek bejelentések. Mezőkovácsházán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában járdára, míg a Széchenyi István lakótelepen garázsra dőlt egy fa. A város hivatásos tűzoltói vonultak ki a helyszínre. Békéscsabán, a Mag utcába, a Leiningen utcába, a Felsőnyomás tanyára és a Penza lakótelepre is riasztották a város tűzoltóit a viharkárok felszámolása miatt. A bejelentések folyamatosan érkeznek, mindkét megye tűzoltói dolgoznak a károk felszámolásán.

 

Piros riasztás Hajdú-Biharra – nyakunkon a vihar, a rendőrség is figyelmeztet