Hatalmas vihar csapott le Hajdúnánásra, üzent a polgármester

Helyi hírek

Az elmúlt órákban hatalmas vihar csapott le városunkra! Hajdúnánás több területén is jelentős károkat okozott a vihar: letört faágak, kicsavart fák adnak a tűzoltóknak és a lakosságnak komoly feladatot – üzente a város lakóinak Szólláth Tibor polgármester.

A városvezető szerint a vihar utáni kárelhárítás a tűzoltóknak és a közfoglalkoztatási csoportnak köszönhetően már elkezdődött. Arra kéri a lakosságot, hogy aki tudja, az előtte lévő járdáról az utcára kerülő gallyakat húzza el, hogy járhatóbbak legyenek az utak, és ezzel elkerülhetők legyenek a balesetek.

A katasztrófavédelem is közleményt adott ki:

Nagy erővel csapott le a vihar Hajdú-Bihar megyére a kora esti órákban. A széllel és esővel érkező jelenség sok munkát ad a tűzoltóknak. Jellemzően a megyén átsöprő szél okozott nehézséget, fákat kicsavarva, faágakat letördelve, a közúti és a gyalogos forgalmat veszélyeztetve. Több, mint kétszáz riasztás futott be a műveletirányító központba rövid időn belül.  Dolgoznak a károk elhárításán Debrecenben, Hajdúnánáson, Nyíradonyban, Balmazújvárosban, Berettyóújfaluban.

Debrecenben lakóházra dőlt a fa a Szabó Kálmán utcában, több esetben az autóban tett kárt a szél által leszakított farész. Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között a vasúti átjáróban a vasúti sínekre esett a faág, és az útra dőlt fa is nehezítette a közlekedést. Apafa és Hajdúhadház között is rádőlt a fa a vonatra

– foglalta össze a vasárnapi eseményeket Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő.

Több hajdú-bihari település is áram nélkül maradt a vihar miatt, rengeteg a kár – cikkünk frissül!