Folytatódik az élettársát halálra kínzó férfi pere Debrecenben – azt reméli, hogy felmentik

Helyi hírek

Jövő szerdán tárgyalja a Debreceni Ítélőtábla a Nagykerekiben történt kegyetlen gyilkosság ügyét.

Az elsőfokon eljárt Debreceni Törvényszék 2021 februárjában Z. J. vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt 8 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint az elvált férfi hosszú évek óta egyedül élt. Sem a közeli hozzátartozóival, sem pedig a lakókörnyezetében élőkkel nem tartott kapcsolatot. A férfi 2019. év végén ismerkedett meg a sértettel, aki egyedülálló volt és rövid idő után a férfi családi házába költözött, attól kezdve pedig élettársi kapcsolatban éltek.

Halálra verte élettársát egy férfi Nagykerekiben – videón a gyanúsított

A nő vékony testalkatú, gyenge fizikumú volt és pszichés betegséggel küzdött, amiről a vádlottnak is tudomása volt. A férfi erőszakos, öntörvényű, saját érdekeit és szabályait előtérbe helyező életmódja rövid időn belül meghatározóvá vált kapcsolatukban. A vádlott folyamatos kontroll alatt tartotta a sértettet, aki egyedül nem is közlekedhetett a településen, ezt pedig érzékeltek a lakókörnyezetükben élők is. A férfi agressziója fokozódott, rendszeresen és durván bántalmazta az élettársát.

2020 februárjában is puszta kézzel, brutálisan megverte a nőt. A férfi akkor egy ismeretlen szúró eszközzel is bántalmazta a sértettet, amelynek következtében a nő testén 45 különböző sérülés keletkezett.

A vádlott által a sértett fején okozott sérülések jelentős mennyiségű és hosszú idejű vérzéssel jártak. A sértett a vádlott durva és kitartó bántalmazásába belehalt.

Július 7-én a perbeszédek következnek.