Elítélték a hajdú-bihari volt Fidelitas-vezetőt, aki ocsmány módon szidalmazott és megütött egy nőt

Helyi hírek

“Itt jön a jobbikos köcsög, buzi kurva” – villogtatta szókincsét a magasan képzett ifjú fideszes.

2019 március 29-én, pénteken, a debreceni Főnix csarnokban megrendezett Majka koncerten egy korábban a Fidelitasban politizáló férfi megütött egy Jobbik-szimpatizáns nőt. A bátor úriember nem más, mint Tikász Ferenc, a berettyóújfalui Fidelitas korábbi elnöke.

A nő – V. Beáta – telefonjával rögzítette Tikász szitokáradatát, majd a felvételnek hirtelen vége szakad, amikor a “férfi” kiüti kezéből a mobilt.

Tikászt a Debreceni Járásbíróság január 21-én garázdaság bűntettében, valamint könnyű testi sértés és becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek, büntetésként pedig 600 ezer forint megfizetésére kötelezte. Tikász és ügyvédje azonban felmentésért fellebbeztek, a vád pedig az elsőfokú döntés helybenhagyását kérte. Ez utóbbi történt július 2-án – számolt be a Debreciner.

Tikász a vallomásában kijelentette, nem igaz, hogy megütötte V. Beátát, a bírónő kérdésére pedig azt is elmondta: nem kért bocsánatot tőle azért, mert hangosan szidalmazta a Főnix Csarnokban. Egyébként a volt Fidelitas-vezető büntetett előéletű, korábban egy védekezésre képtelen személy bántalamazása miatt is elítélték már.

A vádlott ügyvédje azzal érvelt védence ártatlansága mellett, hogy az elsőfokú tárgyalásra beidézett rendőrtanúk nem láttak sérülést a sértett homlokán, aki a kérdésükre elmondta, egészségügyi ellátást sem kér. Az ügyvéd felhívta a figyelmet, hogy az orvosszakértő egy olyan látlelet alapján alakította ki a véleményét, amelyet csak a koncert utáni reggel állítottak ki. Azt egyébként Tikász is elismerte, hogy a telefont kiütötte a nő kezéből.

A lap azt is megemlíti, a debreceni önkormányzat, összesen 8,87 millió forint értékben online marketing és webfejlesztési feladatokra kötött szerződéseket a berettyóújfalui székhelyű, saját honlappal sem rendelkező Kreatív Tanácsadó Központ Kft-vel, amelynek ügyvezetőjét, és a szerződések aláíróját szintén Tikász Ferencnek hívják. A cég által készített honlap a debreceni városvezetés Future of Debrecen néven futó kampányának a webes felülete.

Fotó: Facebook/Tikász Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük