Majdnem agyonvertek egy férfit egy debreceni legénybúcsúban

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat két férfi ellen, akik közül az idősebb provokálta a másik vádlott társaságában lévőket, majd ezt követően a fiatalabb vádlott súlyosan bántalmazta idősebb vádlott-társát.

2020. augusztus 22-én az esti, éjszakai órákban az idősebb vádlott legénybúcsút tartott barátaival Debrecen különböző szórakozóhelyein, szeszes italt fogyasztva, majd augusztus 23-án hajnalban az egyik belvárosi gyorsétteremhez mentek ételt vásárolni. A társaság az étterem külső kiszolgáló ablakánál várakozott, ez idő alatt a fiatalabb vádlott a rokonaival az étterem belső kiszolgálóterében vártak az étel elvitelére.

A kint lévők egyike felfigyelt arra, hogy az étterem belső terében a társaság beszélget és nevetgél, ezt magára véve felháborodva kérdőre vonta őket, majd közöttük heves szóváltás alakult ki.

A legénybúcsút tartó ittas vádlott is úgy gondolta, hogy a másik csoport a barátján nevetett, ezért odament az étterem ajtajában álló egyik férfihez és miután a vállát megveregette, pólóját megragadva őt rángatni kezdte, ruháját is elszakította.

Észlelve a rokonát ért támadást, a fiatalabb vádlott a belső térből az ajtóhoz szaladt és ököllel egy alkalommal nagy erővel megütötte idősebb vádlott-társa arcát, aki ennek következtében a földre esett. Barátai a megsérült vádlott segítségére siettek, azonban a fiatalabb vádlott egyikük arcát és felsőtestét ököllel több alkalommal megütötte.

Az idősebb vádlottnak a bántalmazás következtében eltört a bal oldali halántékcsontja, továbbá olyan súlyos arcüregi sérüléseket szenvedett, hogy figyelemmel az elkövetési módra és az erőbehatás nagyságára fennállt a reális esélye életveszélyes sérülés kialakulásának is.

A legénybúcsúját tartó idősebb vádlott olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az idősebb vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, míg a fiatalabbik vádlott ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék a fiatalabb férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, míg az idősebb vádlott vonatkozásában intézkedésként próbára bocsátást alkalmazzon.