Északkeleten hózápor is jöhet ma

Helyi hírek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden az ország nagyobb részén derült idővel indul a nap, az északi megyékben azonban már délelőtt több lesz a felhő. Később a kezdetben napos részeken is egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen, amelyek egyes részeken jobban összeállhatnak, és hosszabb időre is eltakarhatják a napot.

Délután és az esti órákban az északnyugati majd az északkeleti megyékben fordulhat elő hódarazápor, hózápor. Ezekből csupán néhol alakulhat ki lepel – 1 cm hóréteg, lokálisan esetleg több – olvasható az előrejelzésben.

Az északi, északnyugati szelet főként a Dunántúlon, illetve északkeleten kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között várható. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Keddről szerdára az éjjel folyamán változóan felhős lesz az ég, az északkeleti, keleti megyékben hajnalra nagyobb területen kiderülhet az ég. Eleinte főként az északkeleti, majd inkább a középső tájakon fordulhat elő zápor, hózápor. A Dunántúl nagy részén továbbra is lehetnek élénk, néhol erős lökések. A hőmérséklet szerda hajnalban többnyire -2 és +5 fok között várható, de a derült északkeleti, keleti részeken ennél hidegebb is lehet.

Szerdán a Tiszántúlon kevesebb lesz a felhő, többórás napsütés valószínű, máshol általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Szórványosan előfordulhat zápor, hózápor. Az északi szél napközben sokfelé megerősödik. A maximum-hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.