Több tonnányi illegális fémhulladékkal csencseltek Debrecenben is

Helyi hírek

A NAV munkatársai öt helyszínen csaknem tíz tonna fémhulladékot foglaltak le debreceni és nyíregyházi illegális fémtelepeken – adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

A pénzügyőrök Debrecenben és Nyíregyházán olyan helyszíneket ellenőriztek, ahol már felmerült a gyanú illegális fémkereskedelemre és tárolásra. Az egyik ingatlan tulajdonosa a közösségi hálón is hirdette illegális tevékenységét, amire a NAV munkatársai is felfigyeltek.

Tipikus hirdetés volt

Az ingatlanok tipikus fémkereskedelmi telephely képét mutatták, azokon halomban állt a háztartási fémhulladék és a bontott gépjárműalkatrész.

Az ellenőrzésen kiderült, hogy az ingatlanokon lévő mintegy tíz tonna fémhez illegális fémkereskedelmi tevékenység (felvásárlás) útján jutottak hozzá, azokat a pénzügyőrök lefoglalták és elszállították.

Többmilliós bírságra számíthatnak

Az ingatlanok tulajdonosai több mint hárommillió forint fémkereskedelmi, hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi bírságra is számíthatnak.  A fémhulladékot az eljárás végén a NAV elektronikus árverésen értékesíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük