Továbbra is 100 alatt az új koronavírus-fertőzöttek száma Szabolcs-Szatmár-Beregben

Helyi hírek
Koronavírus

Továbbra is 100 alatt van az új koronavírus-fertőzöttek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az elmúlt 24 órában újabb 71 főnél igazoltak koronavírus-fertőzést. Ezzel az összes eddigi megyei fertőzött száma 17 288.

1438 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 350 587 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 264 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 227 325 fő, az aktív fertőzöttek száma 111 998 főre csökkent. 4 408 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 328-an vannak lélegeztetőgépen.

Eddig közel 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az országba, legutóbb kedden érkezett vakcinaszállítmány. A rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már beoltották, eddig 112 847 fő kapott oltást, és jelenleg is tart az egészségügyi dolgozók oltása, valamint ezen a hétvégén is folytatódik az idősotthonban lakók és dolgozók oltása.

Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítányok ütemét, ezért keleti vakcinák beszerzését is megcélozta. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak – írja a koronavirus.gov.hu.

A magyar nyugdíjas szervezetek nem kérnek a kormány által reklámozott kínai vakcinából

Hétfőtől minden beutazónak karanténba kell vonulnia az Egyesült Királyságban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük