Életbe léptek a korlátozások Debrecenben, a rendőrség fokozott ellenőrzést végez

Helyi hírek

Szerdán jelentette be Orbán Viktor, hogy a járványhelyzet romlása miatt újra kijárási korlátozás lépett életbe Magyarországon, és visszaáll a rendkívüli jogrend is. A debreceni önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be az alábbi szabályokat:

  • Olyan kijárási korlátozás lép életbe, mely szerint éjfél és reggel 5.00 óra között a közterületeken kizárólag munkavégzés és munkába járás céljából lehet tartózkodni. Ettől kizárólag egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzetben lehet eltérni.
  • Tilos zenés-táncos rendezvényt tartani, de a vendéglátó helyek 23.00 óráig továbbra is nyitva tarthatnak a korábban megfogalmazott maszkviselési szabályok mellett.
  • A színházi, mozi- és kulturális előadásokon, valamint a nem nemzetközi sportrendezvényeken a maszkot viselő nézők között két ülőhelyet ki kell hagyni.
  • A múzeumokban és a könyvtárakban a látogatóknak kötelező a 1,5 méteres távolságot tartani, melynek feltételeiről az üzemeltető köteles gondoskodni. Ellenkező esetben az üzemeltető alkalmazottja a szabályt be nem tartót köteles kizárni a látogatásból.
  • Minden debreceni közterületen ingyenessé válik a parkolás, így aki teheti, saját gépjárművével közlekedjen. Annak érdekében, hogy a közösségi közlekedés eszközein a biztonságos távolság tartható legyen, járatsűrítés lép életbe hétköznapokon reggel 7.00 óra és délelőtt 9.00 óra, valamint délután 15.00 óra és este 19.00 óra között.

A rendőrség kiemelten fogja ellenőrizni a szabályok betartását.