Orbán Viktor bejelent

Orbán rendkívüli bejelentést tett: jön a kijárási korlátozás és a rendkívüli jogrend

Ország
Koronavírus

A járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában másfélszer annyi a fertőzött, mint Magyaországon. Ez azért fontos, mert Magyarország 5-7 nappal követi Ausztriát, ha ez így lesz, akkor decemberre a kórházak elérik a teljesítőképességük határát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés keddi ülése után a Facebookra feltöltött videójában.

„A járvány most is, mint tavasszal az idősek életét veszélyezteti leginkább. A politikai vitákat most félre kell tenni. Gyors cselekvésre van szükségünk. Legutóbb is két hét kellett, hogy az Országgyűlés olyan jogszabályokat fogadjon el, amivel büntetni kell a maszkviselés szabályait. Ebben a helyzetben ez végképp abszúrd Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk”

– tette hozzá a miniszterelnök.

Gyors cselekvésre van szükségünk. Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk – hangsúlyozta Orbán Viktor, kiemelve, hogy éjféltől a kormány bevezeti a rendkívüli jogrendet.

A rendezvényeken – sportrendezvényeken, színházban, moziban csak minden harmadik széken lehet ülni. A szórakozóhelyek bezárnak, éjfél és reggel öt óra között kijárási korlátozás lesz érvényben.

A miniszterelnök szerint a helyzet komoly.