Kooperatív robotokat próbálhatnak ki Pécsen

Helyi hírek Ország

Idén online programkínálattal rendezik meg a Kortalan Tudomány című konferenciát és fesztivált október 6. és 10. között a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Mint azt az eseményt ismertető közleményben írták, a PTE Transzdiszciplináris Kutatások Intézete által szervezett idei eseménysorozat témakörei az Art of Ageing (Öregedés művészete) köré épülnek, a fesztivál keretében pedig a tudományok és művészetek színes, szórakoztató, inspiráló összefonódása valósul meg.

A beharangozó szerint a program bőséges és minden korosztály számára, a legkülönfélébb érdeklődési köröknek kínál izgalmas témákat kerekasztal-beszélgetéseket és előadások képében.

A programkínálatban szerepet kapnak a járvány gazdasági hatásairól alkotott legújabb elméletek, kutatások, a gazdaság világa sem marad ki, például a küszöbön álló új ipari korszak jövőképét, az életünkre, munkánkra gyakorolt hatását is körüljárják a robotizáció és a mesterséges intelligencia térnyerésének fényében.

A szépkorúak foglalkoztatásáról is rendeznek beszélgetést, de olyan bemutatók is lesznek, mint a mozgást segítő exoskeleton, vagy kooperatív robotok kipróbálása.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az internetre költöztetett programok mindegyike ingyenes, mindössze regisztráció lesz hozzájuk szükséges. Mindezzel és az esemény további részleteiről a http://itdweb.hu/kortalan-tudomany-konferencia-es-fesztival-2020/ webcímen olvashatók információk.

(MTI)