Debreceni színművészetisek szerveznek hallgatói fórumot az SZFE helyzetéről

Helyi hírek
Nyitott hallgatói fórumot szerveznek azon debreceniek részére, akik érdeklődnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem sorsa iránt és szeretnék kifejezni a szolidaritásukat a diákokkal – írják az esemény szervezői.

A beszélgetést szeptember 27-én, vasárnap 17 órától tartják a Baross Gábor utca 16. alatt, debreceni és SzFE-és hallgatókként szervezi Szabó Dorina, Rénes Anna és Könnyü Hella.
A fórumon az alábbi kérdések kerülnek terítékre:
– Mi történik az SZFE-n?
– Miért baj, ha sérül egy egyetem függetlensége?
– Mi a különbség az állami és az alapítványi fenntartás között?
– Hogyan segíthetjük őket innen?
Az esemény pártoktól és ideológiáktól független.

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a megfelelő védelmi előírásokat tartsa be, így mindenekelőtt a biztonságos távolságtartást és a maszkviselést.

Sorosistázva alázott debreceni egyetemistákat egy helyi fideszes heccoldal, mert kiálltak az SZFE mellett

Az SZFE-botrányról dióhéjban

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai azt követően kezdtek tiltakozásokba, hogy minden tiltakozás ellenére szeptember 1-től a kormány egy alapítványra bízta az egyetemet, az új fenntartó szervezet kuratóriumi elnöke pedig Vidnyánszky Attila lett. A kuratóriumba csak a kormány emberei (Bacsa Györgyöt, a Mol stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező és Világi Oszkárt, a Slovnaft igazgatósági elnöke, vezérigazgatója) kerültek be, az egyetem szenátusa által javasolt tagok közül (Droppa Judit, Eötvös Péter, Kovalik Balázs, Novák Eszter, Pataki Ági, Röhrig Géza, Simó György, Udvaros Dorottya) senki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.