Tüttő Kata

“Nem akarunk kormányváltást?” – Nyílt levélben kéri számon párttársát az MSZP Hajdú-Bihar megyei nőpolitikusa

Helyi hírek

Tüttő Kata, budapesti főpolgármester-helyetteshez, az MSZP  nőpolitikusához intéztek levelet párttársai, az aláírók között szerepel Juhászné Lévai Katalin, a párt Hajdú-Bihar megyei nőtagozatának elnöke.

A levél előzménye egy ATV-s interjú volt, amelyben Tüttő Kata arról beszélt, hogy Mesterházy Attila és azok, akik őt támogatják az MSZP-ből, nem a kormányváltást tűzték ki célul, míg az MSZP igen. Annak kapcsán, hogy a párt feloszlatta a Pest megyei szervezetet, így fogalmazott: “Egy olyan mételyt vágott ki magából az én közösségem, aminek már nagyon régen meg kellett volna történnie”.

Így szól az MSZP-s nőpolitikusok üzenete:

Tisztelt Párttársunk! 

Az MSZP az elmúlt hetekben nehéz napokat élt át, a belső csatározások a végtelenségig megosztották a párt még megmaradt tagságát, a stílus az idő múltával mind alpáribb és személyeskedőbb lett. 

A Szocialista Pártban mindig voltak viták, de ezek mindenkor a közös értékek mentén folytak. Napjainkban, egy kispárt hatalmi harcait élhetjük meg, a tét, kik lesznek a mai országos vezetésből “befutó” helyen a 2022-es  országos  listán. Ehhez a jelenlegi pártvezetés, minden nemtelen eszközt bevetett, fideszes módszerekkel támadták, lehetetlenítették el azokat a párttagokat, akik más véleményt képviseltek, mint a pártelnök és a körülötte levő egzisztenciálisan érdekelt pártvezetők. A tudatot a pénz, az újabb négy évre szóló biztos egzisztencia mozgatja, értékek, azok már csak papíron vannak. 

Tisztelt Főpolgármester – helyettes Asszony! 

Ebben a forrongó légkörben szerdán interjút adtál az Egyenes beszéd című műsorban. Úgy gondoltuk, hogy a pártért felelős politikusként, megnyugtatod azokat, akik nem igazán értik, mi is történik a MSZP háza táján. Hangoztattad is, hogy párttársaidról nem kívánsz rosszat mondani, majd „belecsaptál a lecsóba.” Igen indulatosan, elvörösödött arccal  azzal vádoltad meg azokat, akik nem értenek egyet a most regnáló pártvezetéssel, hogy ők nem is akarnak kormányváltást.! Ezzel azt az érzetet keltetted, hogy az a több ezer szocialista vezető, párttag, akik másképpen gondolkoznak a Fidesz “ügynökei”. Mesterházy Attilára külön is rákérdezett a riporter, te akkor sem határolódtál el a pár perccel azelőtti “magánvéleményedtől”, hanem indulatosan – mondjuk ki nyíltan!-nem kimondva, “árulónak” nevezted párttársadat.! 

Véleményünk szerint az interjúval átléptél egy lélektani határt. Olyan mélységekbe lavíroztad magad, amely szerintünk  méltatlanná tesz arra, hogy Veled egy közösségben legyünk.! Az általad képviselt kirekesztő nézetek idegenek egy magát demokratikusnak mondó, baloldali pártban, alkalmasak arra, hogy a pártról egyébként sem igen kedvező képet a közvéleményben, tovább rombolják. 

Felszólítunk, hogy nyilvánosan kövesd meg azokat a párttagokat akiket megtámadtál, akiknek a tisztességét megkérdőjelezted.! Meggyőződésünk, hogy a tegnapi nyilatkozatoddal méltatlanná váltál    Horn Gyula pártjához. 

 Ui: Azért írtunk nyílt levelet, mert nyilatkozatod nyílt adásban hangzott el, s nem belső pártfórumon!

Budapest, 2020. szeptember 17.

Dr. Juhászné Lévai Katalin HB megyei Nőtagozat elnöke, Stark Lászlóné, Plahy Krisztina, Angyal Gyuláné, Szarvas Istvánné Nógrád megyei Nőtagozat tagja,i Csendesné Murányi Ibolya Nagyatád Nőtagozat tagja, Tóthi Jánosné, Ködmön Mónika  Tolna megyei Nőtagozat tagjai, Cutka- June Tímea Pest megyei Nőtagozat elnöke, Varga Ferencné,  Tukoráné Kádár Ibolya HB megyei Nőtagozat tagjai, Schvarcz Tiborné Tatabánya Nőtagozat tagja.