Több helyszínen segít a bejrúti robbanás helyszínén a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja

Helyi hírek

Több helyszínen segíti a sérültek ellátását a Debreceni Egyetem különleges orvos- és mentőcsoportja (DEKOM) Bejrútban, de a tüntetések miatt vasárnap hamarabb be kellett fejezniük a munkát – mondta Késmárky András, a mentőcsoport orvosigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A műsorban elhangzott: a magyar szakemberek szombat délután érkeztek meg a katasztrófa sújtotta dél-libanoni városba kétszáz kilogramm felszereléssel, köztük gyógyszerekkel, kötszerekkel, diagnosztikai eszközökkel, például lélegeztetőgéppel. Így, ha kell, a koronavírus-fertőzöttek kezelésében is részt vesznek majd, de egyelőre nincs nagyobb számú megbetegedés a térségben. A magyar mentőcsapat az állami és katonai kórház mellett vasárnap az orosz kontingens táborában végzett vizsgálatokat, a zavargások miatt azonban a vártnál korábban be kellett fejezniük a munkát, és visszatértek bázisukra.

Késmárky András azt mondta: bízik benne, hogy hétfőn az egészségügyi minisztérium vezetésével egy másik kórházba vezénylik őket.

Fotó: AM NEWS 24 (@Am_news24) | Twitter