Papp László: így győzte le eddig Debrecen a járványt, ezt csináltuk jobban, mint Budapest

Helyi hírek
Koronavírus

A kormánybarát mandiner.hu-nak adott interjút Debrecen polgármestere.

Papp László a BMW-gyárral kapcsolatos fejleményekről azt mondta, amit néhány napja Kósa Lajos is kiposztolt a Facebook-oldalára: minden oké.

44 milliárd forint hitelt vettünk fel a terület megszerzése és előkészítése céljából. Ebből eddig 38 milliárdot hívtunk le, többre nem is lesz szükség. Az év közepén a hitel visszafizetése is megtörténik. A BMW-vel eddig is folyamatos és rendkívül korrekt volt az együttműködésünk, és ez várhatóan a jövőben is így lesz

– összegzett.

A járványhelyzettel kapcsolatban elmondta, jelen állás szerint a bentlakásos szociális intézményekben nincs regisztrált fertőzött. Szerinte ennek az volt az alapfeltétele, hogy még a járvány kialakulásának időszakában, de a korlátozások bejelentése előtt megelőző intézkedéseket jelentett be az önkormányzat.

Papp László szerint minden intézményért a fenntartó visel felelősséget, ezért biztosították az orvosi ellátást, a védőfelszereléseket, majd március 8-ától kijárási és tilalom volt érvényben az intézményekben, és izolációs részlegeket jelöltek ki.

A kormány és médiaserege által erősen támadott budapesti városvezetés intézkedéseiről Pappnak az a meglátása, hogy

tehetetlenséget és hozzá nem értést tükröznek a megkésett fővárosi reakciók, hiszen külső körülményekre hivatkoznak, miközben már az első pillanatban meg kellett volna tenni a szükséges óvintézkedéseket.

Karácsony: itt valami nagyon nem stimmel

Ellenpéldaként Debrecent hozta fel:

Mi időben léptünk, a területen dolgozó kollégáink és a városvezetés közötti folyamatos kommunikáció, a döntések időben való meghozatala ezidáig hatékonynak bizonyult. Ezt igazolja, hogy sem fertőzött, sem pedig áldozata nincs a járványnak jelenleg a debreceni idősotthonokban

– ecsetelte Papp László.